Υλικά
4 φιλέτα ψαριού, 200 γρ. το καθένα Υλικά
χυμός ενός λεμονιού
2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένο
1/4 φλ.τσ. γάλα
1 φλ.τσ. τριμμένη φρυγανιά
4 κ.σ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τα φιλέτα το ένα δίπλα στο άλλο.
Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια, το τριμμένο τυρί και το γάλα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα επάνω σε κάθε φιλέτο.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και σκορπάμε επάνω το βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνουμε 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ψάρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Α.Τ.