Υλικά
(χρόνος μαγειρέματος 5 λεπτά)Υλικά (για 2 μερίδες)
500 γρ. συρόν (ποντιακό ζυμαρικό)
νερό βραστό ή κοτόζουμο
1 φλ. πασκιτάν ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Εκτέλεση
Βάζουμε τα συρόν σε ταψί και τα περιχύνουμε (χωρίς να τα καλύψουμε) με βραστό νερό ή ζωμό κότας.
Αφού απορροφήσουν το νερό και μαλακώσουν αραιώνουμε το πασκιτάν ή το στραγγιστό γιαούρτι με ζεστό νερό και τα περιχύνουμε.
Στο τέλος, λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω από τα συρόν.
Α.Τ.