Follow us

Αγκινάρες μουσακάς

Αγκινάρες μουσακάς

Υλικά

Υλικά

10 αγκινάρες

¾  φλ. ελαιόλαδο

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες

2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες

½ φλ. άνηθο

2 φλ. τριμμένο τυρί κασέρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την  κρέμα

1 κ. γιαούρτι στραγγιστό

6 αβγά

¾ φλ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φρέσκες αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και το εσωτερικό χνουδωτό μέρος, κρατάμε το κοτσανάκι τους (2 εκ.), τις τρίβουμε με λεμονόκουπα και τις αφήνουμε σε νερό με λεμόνι και λίγο αλεύρι για να μην μαυρίσουν.

Τις κατεψυγμένες τις ξεπλένουμε και τις χρησιμοποιούμε όπως είναι.

Τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ..

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά) και τα κοτσανάκια ψιλοκομμένα μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στεγνώνουμε τις αγκινάρες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και τον άνηθο το τυρί και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο και στρώνουμε τη βάση με αγκινάρες, ρίχνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα με τα αρωματικά και το τυρί.

Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά –η τελευταία στρώση πρέπει να είναι αγκινάρες.Φτιάχνουμε την κρέμα: σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι με τα αβγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Σκεπάζουμε με την κρέμα του γιαουρτιού την επιφάνεια του φαγητού, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.