Follow us

Σούπα κουνουπίδι βελουτέ

Σούπα κουνουπίδι βελουτέ

Υλικά

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι γύρω στα 800 γρ. –1 κ.

4 κ.σ. βούτυρο

6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μέτριο κρεμμύδι ξυσμένο

4 φλ. ζωμό λαχανικών

1 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Παρμεζάνα τριμμένη, αν θέλουμε

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.

Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε πολύ καλά.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μέτρια καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά).

Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 2 –3 λεπτά, μέχρι να πήξει κάπως το σύνολο.

Προσθέτουμε τον ζωμό ζεστό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5–8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Κάνουμε τη σούπα πουρέ με το ειδικό εργαλείο μέσα στην κατσαρόλα ή την περνάμε από το μπλέντερ ή τη μουλινέτα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού και με παρμεζάνα τριμμένη, αν χρησιμοποιούμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.