Follow us

Σουπιές με πιπεριές και αντσούγιες

Σουπιές με πιπεριές  και  αντσούγιες

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. σουπιές

2 πράσινες μεγάλες πιπεριές

3 κόκκινες μεγάλες πιπεριές

3 κίτρινες μεγάλες πιπεριές

3 πορτοκαλί μεγάλες πιπεριές

1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2  σκελίδες σκόρδο

½ φλ. ελαιόλαδο +1/3 φλ. ελαιόλαδο

100 γρ. αντσούγιες 

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές από το ζελατινώδες κόκκαλο, την πέτσα και το μελάνι (το φυλάμε στην κατάψυξη για να φτιάξουμε κάποια άλλη στιγμή πιλάφι με μελάνι).

Κόβουμε το σώμα σε λωρίδες πλάτους 2 εκ.

και τα πλοκάμια στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος.

Στις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε καθέτως σε τέσσερα κομμάτια την κάθε μία.

Ρίχνουμε στη μουλινέτα τις αντσούγιες και το σκόρδο μαζί με το 1/3 φλ.

ελαιόλαδο και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Αφήνουμε την αλοιφή της αντσούγιας στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) επάνω σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσουν να πιάνουν στον πάτο της κατσαρόλας.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνουμε καυτό νερό δύο εκ.

πάνω από τις σουπιές, αλατίζουμε πολύ ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μειωθούν τα υγρά σε σάλτσα με την υφή σιροπιού.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε την πάστα της αντσούγιας και ανακατεύουμε προσεκτικά το φαγητό.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή με παπαρδέλες ή λαζάνια ή πολέντα.

A.T.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.