Follow us

Σαγανάκι με χταπόδι και λαδοτύρι

Σαγανάκι με χταπόδι και λαδοτύρι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. χταπόδι βρασμένο

½ φλ. από το υγρό του

5-6 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. ξύδι

1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

8 -10 ντοματάκια βελανίδια

½ φλ. σούπας ελαιόλαδο

150 -200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή κεφαλογραβιέρα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι σε πολύ χαμηλή φωτιά με ½ φλ.

ζεστό νερό, να μαλακώσει τελείως.

Το στραγγίζουμε και κρατάμε 3 κ.σ από το υγρό του.

Το κόβουμε σε κομματάκια.

Πλένουμε τα ντοματάκια και τα κόβουμε στα δύο.

Καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε κάθε σκελίδα κατά μήκος στα δύο ή στα τρία, ανάλογα με το μέγεθος.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τα ντοματάκια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για 7-8 λεπτά, να μαλακώσει το σκόρδο χωρίς να πάρει χρώμα και να σωθούν τα υγρά από τα ντοματάκια.

Ρίχνουμε το χταπόδι, ανακατεύουμε για 2 -3 λεπτά, σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και όταν εξατμισθούν, προσθέτουμε το υγρό του χταποδιού.

Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το τυρί.

Μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά να λιώσει το τυρί, αποσύρουμε από την εστία, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.