Follow us

Ψάρι αλά σπετσιώτα

Ψάρι αλά σπετσιώτα

Υλικά

Υλικά

1½ κ. συναγρίδα ή σφυρίδα σε φέτες πάχους 1,3 εκ.

1 κ. ώριμες σφιχτές ντομάτες

1 φλ. ελαιόλαδο

¾ φλ. φρυγανιά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 

4 –6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι.

Χαράζουμε το δέρμα κάθε φέτας σε 4 σημεία (για να μην μαζέψει στο ψήσιμο).

Τις αλατίζουμε καλά, τις βάζουμε σε σουρωτήρι, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τις ντομάτες.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Ρίχνουμε λίγη σάλτσα στον πάτο ενός ταψιού που να χωράει το ψάρι ίσα –ίσα και στρώνουμε επάνω τις φέτες του ψαριού τη μια δίπλα στην άλλη.

Ρίχνουμε επάνω την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου, βρέχοντας ανά διαστήματα την επιφάνεια με το ζουμί του, μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.

Αν δούμε ότι αρπάζει, καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα.

Α.Τ.Updated: 31/08/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 27/07/17

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.