Follow us

Μανιταρόπιτα με πράσα

Μανιταρόπιτα με πράσα

Υλικά

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

500 γρ. μανιτάρια λευκά πολύ φρέσκα

1 κ. πράσα ψιλοκομμένα (το άσπρο μέρος)

1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 γρ. έμενταλ τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 αβγά

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τη συσκευασία.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε την άκρη από το ποδαράκι, το χωρίζουμε από το καπέλο και τα κόβουμε όλα σε φετάκια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Σβήνουμε με το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, τον άνηθο και τα τυριά, αλατίζουμε προσεκτικά, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα.

Καλό είναι να ανοίξουμε λίγο το έτοιμο φύλλο με τον πλάστη επάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

Στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτα σε πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε να περισσεύει έξω από τα χείλη του.

Στρώνουμε επάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Γυρίζουμε και τα δυο φύλλα μαζί προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα κορδόνι.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε 40 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ο C και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.

Αφήνουμε την πίτα 15 λεπτά πριν την κόψουμε.

Α.Τ.Updated: 14/09/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 09/11/17

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.