Follow us

Τηγανιά τόνου

Τηγανιά τόνου

Υλικά

Υλικά

800 γρ. φρέσκο τόνο φιλέτο (κατά προτίμηση κιτρινόπτερο)

100 ml ελαιόλαδο

10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20 ml λεμόνι

50 γρ. βούτυρο

100 ml ζωμός φρέσκου ψαριού

5 γρ. ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε.

Το κόβουμε σε κύβους με πλευρά 2 εκ..

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε τηγάνι (να μην καπνίσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές (προτείνουμε μέτριο ψήσιμο, δηλαδή το ψάρι να είναι στο εσωτερικό λίγο ροζ).

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το θυμάρι, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, το βούτυρο, το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Ανακινούμε το τηγάνι κυκλικά για να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.(Συνταγή από το εστιατόριο “Γλυκάνισος” της Θεσσαλονίκης)

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.