Υλικά
1 χταπόδι γύρω στα 2 κ. καλά χτυπημένο και γουλιασμενοΥλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει -αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει το λάδι του.
*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.