Follow us

Ψάρι πλακί

Ψάρι πλακί

Υλικά

Υλικά

1 κ. ψάρι

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ. κρεμμύδια ξερά

3 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. πελτέ

1 φλ. ντομάτα τριμμένη

3-4 ξερά φύλλα δάφνης

3 κόκκοι μπαχάρι

6-8 κόκκοι πιπέρι

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια, τα αχνίζουμε μαζί με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο, σε πλατιά κατσαρόλα.

Ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και την τριμμένη ντομάτα.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τους κόκκους πιπέρι.

Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στα κρεμμύδια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου.

Τελειώνουμε το φαγητό ρίχνοντας το λεμόνι.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.*Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιώτας Κουφαδάκη από το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" στη Χαλκιδική.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.