Follow us

Ρεγγοτηγανίτα

Ρεγγοτηγανίτα

Υλικά

Υλικά

1 ρέγγα (κατά προτίμηση αβγωμένη)

αλεύρι

λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη ρέγγα από την πέτσα και τα κόκκαλα και την κόβουμε κομματάκια.

Το ίδιο κάνουμε και με το αβγό της.

Σε ένα μικρό λεκανάκι βάζουμε τη ρέγγα και τη σκεπάζουμε με νερό για 12 ώρες.

Βγάζουμε τα κομμάτια από το νερό, ανακατεύουμε να διαλυθούν τα αβγά και ρίχνουμε μέσα αλεύρι για να φτιάξουμε κουρκούτι.

Βάζουμε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι και μόλις κάψει, παίρνουμε ένα κουτάλι κουρκούτι, προσθέτουμε και ένα κομμάτι ρέγγα και ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις ρεγγοτηγανίτες για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.*Η συνταγή είναι παραδοσιακή της Νάξου, από το βιβλίο του Δημήτρη Ευάγ.

Παπαδόπουλου "Ξερολιθιές της γεύσης- Παράδοση και γαστρονομία της Νάξου", εκδόσεις Ίνδικτος.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.