Follow us

Αχιβάδες σκορδάτες

Αχιβάδες σκορδάτες

Υλικά

Υλικά

300 γρ. αχιβάδες ζωντανές

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή

15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 ml λευκό ξηρό κρασί

Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πολύ καλά τις αχιβάδες.

Σοτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο, το τσίλι και τον μαϊντανό.

Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τις αχιβάδες.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν για δύο λεπτά και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.Χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή, μπορούμε να προσθέσουμε στο τηγάνι έτοιμο βρασμένο σπαγγέτι al dente, ετοιμάζοντας έτσι μια εξαιρετική μακαρονάδα.*H συνταγή είναι του σεφ Διονύση Πλιάτσικα από το εστιατόριο Zeen, στα Χανιά.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.