Follow us

Χταπόδι χουνκιάρ μπεγιεντί

Χταπόδι χουνκιάρ μπεγιεντί

Υλικά

Υλικά

180 γρ. πλοκάμια χταποδιού βρασμένα μέσα σε νερό, ξύδι και δάφνη

60 γρ. σάλτσα ντομάτας

10 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

10 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 600 γρ.)

1/2 σκελίδα σκόρδο

10 γρ. αγελαδινό βούτυρο

10 γρ. αλεύρι

150 ml φρέσκο γάλα πλήρες

Αλάτι, πιπέρι, 1/2 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Αφού μαραθεί προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το χταπόδι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να γλασάρει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο grill μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες.

Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας πρώτα πουρέ μελιτζάνας και από πάνω τοποθετούμε το χταπόδι με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο Καράμπουρνο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.