Follow us

Χταποδόσουπα (της Νανάς Γκαμπούρα)

Χταποδόσουπα (της Νανάς Γκαμπούρα)

Υλικά

Υλικά

1 κ. χταπόδι βρασμένο και καθαρισμένο

100 γρ. πατάτες καθαρισμένες

50 γρ. καρότα καθαρισμένα

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ.  κίμινο

½ φλ. άνηθο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

30 ml ξύδι λευκό

1 κ.γ. πελτέ

1 μικρή πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)

2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μόνο το λευκό μέρος

90 γρ. μανέστρα ψιλή (“ρυζάκι”)

1 μικρή γλυκοπατάτα καθαρισμένη

1 μικρό ξερό φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ ψιλά κυβάκια.

Βράζουμε το χταπόδι, σε κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και το φύλλο δάφνης σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζουμε στραγγιστά από το ζουμί του και το ψιλοκόβουμε.

Αφήνουμε το ζουμί σε μπολ αρκετή ώρα, ώστε να “κατακάτσει” και να καθαρίσει όσο γίνεται περισσότερο.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.

Τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε για άλλα 1-2 λεπτά το τσιγάρισμα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζουμί απο το χταπόδι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και το χταπόδι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απο το λεμόνι, το ξύδι και τον άνηθο.

Βράζουμε τη σούπα μέχρι να χυλώσει.

Προσθέτουμε το ξύσμα και λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού και το ξύδι, μέχρι να επιτύχουμε τη γεύση που μας αρέσει (δεν είναι απαραίτητο να ρίξουμε όλη την ποσότητα, που αναφέρεται στα υλικά).

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.*Η συνταγή είμαι μια δημιουργική απόδοση μιας συνταγής του πατέρα Επιφάνειου από τη σεφ Νανά Γκαμπούρα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.