Follow us

Τάρτα με πράσα και γραβιέρα

Τάρτα με πράσα και γραβιέρα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη κουρού

1 κ. πράσα

300 γρ. γραβιέρα

3 αβγά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. άνηθος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη έξω από το ψυγείο να ξεπαγώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Καλύπτουμε με τη ζύμη ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ..

Την τρυπάμε σε πολλά σημεία με το πιρούνι και την καλύπτουμε με λαδόκολλα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια και την ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, κρατάμε το λευκό μέρος και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανατεύοντας συχνά για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο.

Κόβουμε τη γραβιέρα σε φέτες πάχους 1, 5 εκ.

Απλώνουμε το μείγμα των πράσων στην τάρτα και σκεπάζουμε με τις φέτες της γραβιέρας.

Ρίχνουμε επάνω το μείγμα των αβγών και ψήνουμε την τάρτα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τη σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστή. Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.