Follow us

Ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα και ψητό σκόρδο

Η ελληνική καρμπονάρα συνδυάζει σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα και ψητό σκόρδο σε μια πλούσια και αρωματική εκδοχή.

Ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, ψητό σκόρδο και αβγό αχυρώνα

Υλικά (για 2 άτομα)

250 γρ. ζυμαρικά
80 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
⅓ κ.γ. πολτό ψητού σκόρδου
20 ml λευκό ξηρό κρασί
1 αβγό αχυρώνα (από κότες ελευθέρας βοσκής)
10 ml ελαιόλαδο
50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
2 κλωνάρια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Επίσης...

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.