Follow us

Ντοματόσουπα

Ντοματόσουπα

Υλικά

Υλικά

7-8 ώριμες  ντομάτες (γύρω στα 1.200 γρ.)

200 ml γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.γ. κορνφλάουρ

1 λίτρο δυνατός ζωμός λαχανικών

1 μεγάλη  πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. τριμμένο κύμινο

1 κ.γ. ζάχαρη

1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις χοντροκόβουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μαζί με ¾ φλ.

νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και το κύμινο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.

Προσθέτουμε τον βασικό ψιλοκομμένο, σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το φαγητό επάνω.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κορνφλάουρ σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις σωθούν τα υγρά του το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.

Σερβίρουμε, διακοσμώντας με φύλλα βασιλικού.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.