Follow us

Μπακαλιάρος αλά πολίτα με θαλασσινά

Μπακαλιάρος αλά πολίτα με θαλασσινά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρο (200 γρ. το κάθε ένα)

12 γαρίδες

8 μύδια

16 καρότα baby

250 γρ. αρακάς

250 γρ. αγκινάρες

2 καρότα

2 κρεμμύδια ξερά

2 πατάτες

1 ματσάκι άνηθο

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από 2 λεμόνια

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, και τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, συμπληρώνουμε με 2 λίτρα ζεστό νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 45 λεπτά.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα λίγο-λίγο, μέχρι να φτιάξουμε έναν πουρέ.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί, τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μύδια και τα baby καρότα, αφού τα έχουμε βράσει πρώτα για 8 λεπτά.Για να φτιάξουμε το λάδι άνηθου, χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τον άνηθο.

Μετά περνάμε το λάδι από λεπτό σουρωτήρι.Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο από τον πουρέ και τα baby καρότα.

Από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο μπακαλιάρου, 3 γαρίδες και 2 μύδια.

Γαρνίρουμε με λίγο λάδι άνηθου.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Clochard" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.