Follow us

Σέσκουλα γεμιστά με θαλασσινά

Σέσκουλα γεμιστά με θαλασσινά

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

16 μεγάλα φύλλα από σέσκουλα

1 κ. γαρίδες

1 κ. χριστόψαρα

1 ματσάκι άνηθο

1 ραπανάκι

5 σκελίδες σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Χυμός από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

1 αβοκάντο

2 ντομάτες

2 ξερά κρεμμύδια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε αμέσως με μια τρυπητή κουτάλα σε νερό με πάγο για να σταματήσει ο βρασμός.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατάμε το κέλυφος) και τις τοποθετούμε μαζί με τα καθαρισμένα φιλέτα χριστόψαρου σε ένα ταψί με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 7 λεπτά.

Στη συνέχεια, χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τις γαρίδες και τα φιλέτα.

Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μια τριμμένη σκελίδα σκόρδο και αρωματίζουμε με τον άνηθο.

Τυλίγουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα με τη γέμιση, όπως κάνουμε με τους ντολμάδες.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπισκ: σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κελύφη από τις γαρίδες με τις ντομάτες, τα σκόρδα, και τα κρεμμύδια.

Σβήνουμε με λευκό κρασί και συμπληρώνουμε με 1 λίτρο ζεστό νερό.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Σουρώνουμε τον ζωμό γαρίδας και τον βάζουμε να βράσει ξανά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα αβοκάντο, χτυπάμε το αβοκάντο με λίγο χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και αλάτι στο μίξερ, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγη από την σάλτσα μπισκ και τοποθετούμε από πάνω 4 σεσκουλοντολμάδες.

Πάνω σε κάθε σέσκουλο βάζουμε λίγη κρέμα αβοκάντο και γαρνίρουμε με ψιλές φέτες από ραπανάκι.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Clochard" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.