Follow us

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Υλικά

Υλικά

1 κ. μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδες

6 τσακώνικες μελιτζάνες καθαρισμένες ριγωτά

 1 κ. ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

½ κ.γ. κανέλα τριμμένη

5 κόκκοι μπαχάρι

¾ φλ. λευκό ξηρό κρασί

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες 5 εκ.

και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με μια κ.σ αλάτι.

Τις αφήνουμε μισή ώρα να ξεπικρίσουν, τις βγάζουμε και τις στύβουμε με τα χέρια μας.

Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι.

Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ½ φλ.

ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπαχάρι, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 φλ.

καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, κουνάμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το σερβίρουμε όπως είναι ή με λευκό ρύζι.A.T.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.