Follow us

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Υλικά

Υλικά

1 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδες

1 ½ κ. μικρά κολοκυθάκια

1 κ. ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

10 ολόκληροι κόκκοι πιπεριού

½ φλ. λευκό ξύδι

1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 ξύλο κανέλα

20 φρέσκα φύλλα δυόσμος σε λωρίδες

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα κολοκυθάκια.

Αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.

Αλλιώς τα κόβουμε σε δύο ή τρία κομμάτια.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια γυρίζοντάς τα μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίσουν από το λάδι.

Ζεσταίνουμε σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το 1 φλ.

ελαιόλαδο.

Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 1 φλ.

καυτό νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το ξύλο της κανέλας, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά.

Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, κουνάμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, κουνάμε πάλι την κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε με πετσέτα.

Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το σερβίρουμε όπως είναι ή με λευκό ρύζι.A.T.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.