Follow us

Αλμυρό Cheesecake με Μελιτζάνα και Βασιλικό

CHEESECAKE ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

1 κ.γλ. θυμάρι

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

3 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

8 παξιμαδάκια κριθαρένια

1 μικρή ντοματούλα

½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ρίγανη

Για την κρέμα

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

200 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε τα παξιμαδάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις καλύπτουμε με το ελαιόλαδο, σκορπάμε ανάμεσά τους το σκόρδο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Στύβουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους. Τις μαρινάρουμε με λίγο αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της κρέμας (με μίξερ ακόμα καλύτερα), μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μοιράζουμε τις μελιτζάνες (αφού πετάξουμε το σκόρδο) και τις ντομάτες στα δύο.

Στρώνουμε πάνω στη βάση τις μισές μελιτζάνες, από πάνω τους τις ντομάτες και ανάμεσά τους μοιράζουμε τον βασιλικό.

Απλώνουμε την κρέμα και τελειώνουμε με στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας με βασιλικό. Τελειώνουμε με το μπαλσάμικο και τα ζουμάκια που μας έχουν περισσέψει από την ντομάτα.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού!

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον βασιλικό με μαϊντανό ή ακόμα και με ξερή ρίγανη.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.