Follow us

Πίτσα με Ρικότα, Ελιές, Κάππαρη και Αντζούγιες

ΠΙΤΣΑ ΕΛΙΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

Υλικά

1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα

½ δόση βασική σάλτσα ντομάτας

300 γρ. ρικότα

250 γρ. ντοματίνια

αλάτι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

12 ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας κάππαρη

6 φιλετάκια αντζούγιας

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα και αφήστε τα για 5 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε 2 βάσεις πίτσας ακολουθώντας τη βασική συνταγή ζύμης για πίτσα. Απλώστε τη σάλτσα στις βάσεις, μετά απλώστε τη ρικότα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Απλώστε στις βάσεις τις ελιές, την κάππαρη και τις αντζούγιες ψιλοκομμένες.

Ψήστε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 13-15 λεπτά.

Σερβίρετε τις πίτσες με φρέσκια τρυφερή ρόκα.

Τip

Η ρικότα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί που εύκολα θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε με τριμμένο ανθότυρο.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.