Follow us

Σπανακοκροκέτες

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα

5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 ποτήρι λευκό κρασί

200 γρ. τριμμένη φέτα

αλάτι, πιπέρι

καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να απορροφήσει τα υγρά του.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και το στύβουμε.

Αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει και μετά σε μια λεκάνη το ζυμώνουμε μαζί με το αυγό, το ψωμί, το αλεύρι, τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Αν μας βγει αραιή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε το μίγμα να δέσει για ½ ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, κατά προτίμηση σε κατσαρόλι και λίγα λίγα. Όταν ροδίσουν, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Γίνονται επίσης πολύ νόστιμες αν τις μαγειρέψουμε μέσα σε σάλτσα ντομάτας (ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλάτι): Αφήνουμε πρώτα τη σάλτσα να δέσει, μετά βάζουμε τα κροκετάκια, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και με σκεπασμένο το καπάκι τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10'.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.