Follow us

Πράσα με Ζαμπόν και Τυριά στο Φούρνο

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό πράσα

100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν

4 κουτ. σούπας βούτυρο

60 γρ. αλεύρι

500 ml γάλα

λίγο τριμμένο μασίς

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τα σε αλατισμένο για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο μασίς. Ανακατέψτε το μείγμα και αφήστε το να πάρει βράση για 3-4 λεπτά. Ρίξτε σε αυτή τη σάλτσα τη γραβιέρα και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε.

Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα πράσα, πασπαλίστε τα με το εστραγκόν, ρίξτε το ζαμπόν και περιχύστε τα με τη σάλτσα.

Πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.

Tip

Το μασίς είναι μια λεπτή φλούδα που περιβάλλει το μοσχοκάρυδο. Θα το βρείτε στα καταστήματα με μπαχαρικά και έχει πιο γλυκιά γεύση και πιο γλυκό άρωμα από αυτό του μοσχοκάρυδου.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.