Follow us

Αχνιστά Μύδια με Ντομάτα και Σέλερι

ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ

Υλικά

1 κιλό φρέσκα μύδια με κέλυφος

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο

2 κλωναράκια σέλερι

1 ώριμη ντομάτα

100 ml λευκό κρασί

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε τα μύδια, καθαρίστε τα εξωτερικά με ένα βουρτσάκι ή ένα μαχαίρι, τραβήξτε το γένι τους και πετάξτε όσα είναι ανοιχτά.

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και τρίψτε την ντομάτα.

Κόψτε 4 φύλλα λαδόκολλας και μοιράστε τα μύδια. Μοιράστε μετά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, την ντομάτα και το κρασί. Διπλώστε τις άκρες της λαδόκολλας για να σχηματίσετε τα πακέτα. Βάλτε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα στους 180°C για 15'-20'.

Aνοίξτε μετά τα πακέτα, τρίψτε αρκετό πιπέρι, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Tip

Πετάξτε όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά το μαγείρεμα. Μην τα ψήσετε πολλή ώρα, γιατί η σάρκα τους μαζεύει και σκληραίνει.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.