Follow us

Σουφλέ με Σπανάκι και Τυριά

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

250 γρ. ανθότυρο

150 γρ. φέτα

50 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι

½ λίτρο γάλα

2 αυγά

Εκτέλεση

Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, κατεβάστε από τη φωτιά, αλατίστε και ρίξτε τον άνηθο.

Τρίψτε το ανθότυρο και τη φέτα και ρίξτε τα στο σοταρισμένο σπανάκι. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και ρίξτε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει το μείγμα.

Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίξτε τους κρόκους στην μπεσαμέλ και ανακατέψτε.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ενώστε την μπεσαμέλ με το σοταρισμένο σπανάκι και μετά με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, για να μη χάσει τον αέρα της.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10' και μετά στους 180°C για άλλα 25'.

Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Tip

Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνεται το σουφλέ, για να μη χάσει τον όγκο του.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.