Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
1 κ. γλ. ξερό βασιλικό
1 κ. γλ. θυμάρι
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
400 γρ. φιλέτο τόνου σε λάδι ή νερό
αλάτι
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο.
Ρίξτε και τις ντομάτες και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 10'.
Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι και μετά τις τσίλι πιπεριές και τον μαϊντανό.
Ρίξτε τον τόνο στραγγισμένο, αλατίστε και ανακατέψτε.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Tip
Η αραμπιάτα είναι κλασική ιταλική πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Δοκιμάστε αυτή την πολύ νόστιμη παραλλαγή με τόνο.