Follow us

Καβούρι με Μαραθόριζα και Σάλτσα Αγιολί

ΚΑΒΟΥΡΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

Υλικά

2 μικρές κονσέρβες καβούρι

1 μαραθόριζα κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 μικρή καυτερή πιπεριά σε ροδελίτσες

2 καρδιές μαρουλιού σε μεγάλα κομμάτια

5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

χυμό από ½ λεμόνι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

κρακεράκια ή φρυγανιές για το σερβίρισμα

Για το αγιολί

2 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.γλ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το αγιολί: Χτυπάμε στο μούλτι τους κρόκους, το σκόρδο, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

Σταδιακά, όπως στη μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Στο τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ακόμα πιο διακριτικό και νόστιμο θα γίνει το αγιολί μας αν πρώτα βράσουμε το σκόρδο (3 σκελίδες) σε ένα μπρίκι για 15'.

Στραγγίζουμε το καβούρι από το νερό της κονσέρβας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαραθόριζα με την πιπερίτσα, το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με λαδολέμονο, που το χτυπάμε μαζί με λίγο αλάτι.

Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά το καβούρι με το αγιολί και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και στο πλάι τα κρακεράκια.

Tip

Μπορούμε να ετοιμάσουμε το αγιολί από την προηγούμενη μέρα. Διατηρείται άνετα μία εβδομάδα στο ψυγείο. Αν μας κόψει, το χτυπάμε με 1 κ.σ. έτοιμη μαγιονέζα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.