Follow us

Βλίτα Γιαχνί με Φέτα

ΒΛΙΤΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

1 κιλό βλίτα

1 πατάτα σε μεγάλα κυβάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γλ. ζάχαρη

6-7 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. μαλακή φέτα τριμμένη

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα βλίτα σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και την πατάτα.

Προσθέτουμε τα βλίτα, συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το σοτάρισμα και ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη και αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.

Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Μόλις λιώσει, σε 5' περίπου, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χλιαρό ή κρύο, ακόμα και την επόμενη μέρα, αυτό το φαγάκι είναι νοστιμότερο απ’ ό,τι καυτό.

Tip

Τρώγεται μόνο του, με φρέσκο ζεστό ψωμάκι, ή σαν συνοδευτικό σε κρέατα, πουλερικά ή ψητό ψάρι.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.