Follow us

Κολοκυθοτεμπελόπιτα με Pesto Bασιλικού

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 μεγάλα κολοκυθάκια σε ροδέλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. ανθότυρο σπασμένο

200 γρ. μανούρι σπασμένο

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

2 φλιτζ. γάλα

αλάτι, πιπέρι

Για το pesto

4 φλιτζ. φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

3 κ.σ. κουκουνάρι

½ φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. αλάτι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά για το pesto, ξεκινώντας πρώτα από τον βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Αλατίζουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τα αβγά και το γάλα με το σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν βελούδινο χυλό. Προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μέτριο χαμηλό ταψί (θέλουμε η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα) απλώνουμε στη βάση τα κολοκυθάκια. Πάνω τους μοιράζουμε 3-4 κ.σ. από το pesto.

Προσθέτουμε τον χυλό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Tip

Για πιο νόστιμη και τραγανή κρούστα, στη μέση του ψησίματος προσθέτουμε στην επιφάνεια της πίτας μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδος.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.