Follow us

Σουφλέ με Σέσκουλα και Φέτα

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

500 γρ. σέσκουλα καθαρισμένα και κομμένα

2 πράσα σε ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

250 ml γάλα

150 γρ. τριμμένη φέτα

6 αυγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)

αλάτι

λίγο βούτυρο και αλεύρι για τα σκεύη του σουφλέ

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε 2 κουταλιές βούτυρο τα πράσα, τα σέσκουλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αλατίστε τα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν. Μετά αδειάστε τα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε μια μπεσαμέλ: Ρίξτε σε 2 κουταλιές ζεστό βούτυρο το αλεύρι, ανακατέψτε και μετά ρίξτε το γάλα. Αλατίστε και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με τους κρόκους, τα σοταρισμένα χορταρικά, τον άνηθο και τη φέτα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα και ενσωματώστε τη στο μείγμα της μπεσαμέλ.

Βουτυρώστε και αλευρώστε εσωτερικά 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε σε αυτά το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

Tip

Χρησιμοποιήστε και τα τρυφερά φύλλα και τα πιο σκληρά κοτσανάκια από τα σέσκουλα.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.