Follow us

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

ΦΩΛΙΕΣ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ Α ΛΑ ΠΟΛΙΤΑ

Υλικά

8 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)

4 καρότα σε κυβάκια

3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πράσο σε ροδέλες

1 μικρή πατάτα σε καρεδάκια

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο & λίγο ακόμα για το στόλισμα

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για τα φορμάκια

αλάτι, πιπέρι

3 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το καρότο, το σέλινο, την πατάτα και τις αγκινάρες κομμένες στη μέση.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 45' περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο 4-5 φορμάκια για μάφιν ή ατομικά κέικ και τα στρώνουμε με διπλό φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχουν πολύ οι άκρες (θέλουμε να μοιάζει σαν λουλούδι στο τέλος). Τα ψήνουμε στους 180°C για 4'-5' ή μέχρι να ροδίσουν.

Περνάμε την παρασκευή με τις αγκινάρες μαζί με το ζουμάκι τους τμηματικά από το μπλέντερ ή το μούλτι. Προσθέτουμε στον πουρέ τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Ξεφορμάρουμε τις φωλίτσες και τις βάζουμε σε πιατέλα. Τις γεμίζουμε με τον πουρέ, στολίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Tip

Οι φρέσκες αγκινάρες είναι πολύ πιο νόστιμες από τις κατεψυγμένες. Αφήστε τις φωλίτσες να κρυώσουν πριν τις γεμίσετε, γιατί έτσι διατηρούνται πιο τραγανές.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.