Follow us

Τάρτα με Μανιτάρια, Κονιάκ και Δεντρολίβανο

Η ζύμη κουρού ταιριάζει ιδανικά στις τάρτες. Θα στρώσετε λίγο πατσαβουριαστά τα φύλλα και θα καλύψετε με διπλή δόση τα τοιχώματα ως επάνω.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ

1 ματσάκι μαϊντανό

3 αβγά

2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα (ή ένα πικάντικο καπνιστό τυρί)

αλάτι, πιπέρι

1½ φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο για την ταρτιέρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια, μέτρια κομμένα, και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο (το μυστικό είναι να κάψουμε πολύ καλά το τηγάνι πριν βάλουμε τα μανιτάρια, αλλιώς θα μας βγουν σαν βραστά και όχι με τη νοστιμιά του σοταρισμένου, επειδή περιέχουν πολλά υγρά).

Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και αυτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τους προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το τυρί και πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Την τρώμε ζεστή, μόλις βγει από τον φούρνο!

Tip

Αν μια τάρτα φουσκώσει επικίνδυνα στη διάρκεια του ψησίματος, τρυπήστε τη με ένα πιρούνι και θα επανέλθει στα φυσιολογικά της.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.