Follow us

Τάρτα με Πιπεριές Φλωρίνης, Ντοματίνια και Κατσικίσιο Τυρί

Μια τάρτα που αποκλείεται να φτιάξεις μόνο μία φορά, αφού σου φέρνει στα μάτια και στα χείλη τη νοστιμιά του καλοκαιριού.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

ελαιόλαδο

12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση κατά μήκος

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 γεμάτο κ.γλ. θυμάρι

200 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί

αλάτι, πιπέρι

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάτουμε τα κρεμμύδια για 6'-7', μέχρι να μαλακώσουν.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι να το απορροφήσουν τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση και ψηλά στα τοιχώματα τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι.

Στρώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ελιές.

Γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί κάθε μισό της πιπεριάς και τα τοποθετούμε σαν σταυρό στην ταρτιέρα.

Γεμίζουμε τα κενά με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και αλατοπιπερώνουμε.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 35'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Αφού ψήσουμε την τάρτα, μπορούμε να της προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Tip

Καλύτερο είναι ένα κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, αλλά ταιριάζουν και το κατίκι ή η φέτα. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε πιπεριές από βάζο, αλλά δεν συγκρίνονται σε άρωμα με τις φρέσκες.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.