Follow us

Βακαλάος Φρέσκος Σελινάτος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο σελινάτο βακαλάο.

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΣΕΛΙΝΑΤΟΣ

Υλικά

1 κιλό βακαλάο φρέσκο, καθαρισμένο

1 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογο κονκασέ

1 κιλό σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον βακαλάο σε μέτρια κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βράζουμε λίγο και το σουρώνουμε.

Το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 9 λεπτά.

Παίρνουμε μια καθαρή κατσαρόλα και βάζουμε σε στρώσεις και εναλλάξ το σέλινο και το κρεμμύδι με τον βακαλάο.

Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 50-55 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.