Follow us

Σουπιές Γιαχνί με Χόρτα

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές γιαχνί με χόρτα.

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Υλικά

1 1/2 κιλό σουπιές

1 φλιτζ. λάδι

1 φλιτζ. άσπρο κρασί

3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή κονκασέ

3 πράσα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μάραθα ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο.

Τέλος, τις κόβουμε σε κομμάτια.

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί.

Ψήνουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Καθαρίζουμε τα πράσα, τα μάραθα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα χόρτα.

Μόλις οι σουπιές έχουν μισοψηθεί, τα ρίχνουμε ψιλοκομμένα στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να μείνουν με τη σάλτσα τους.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.