Follow us

Κέικ με Τυρί, Μαστίχα και Μαχλέπι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ με τυρί, μαστίχα και μαχλέπι.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΜΑΧΛΕΠΙ

Υλικά

3 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο

1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο

4 φλιτζάνια αλεύρι

5 κουτ. (κοφτά) μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. μαχλέπι (σε σκόνη)

1/2 κουτ. μαστίχα (σε σκόνη)

1 πρέζα αλάτι

8 αυγά

1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο

1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

4 κουταλιές γιαούρτι

2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο

1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές αλευρωμένες

1/4 φλιτζάνι σουσάμι ανάμικτο (άσπρο & μαύρο)

Εκτέλεση

Πρώτα τρίβουμε τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ. Μέσα στο μπολ με τα τυριά, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το μπέκιν πάουντερ, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το δυόσμο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το αλάτι.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

Στο τρίτο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά ώστε να γίνει ξινόγαλο. Ενσωματώνουμε το μίγμα του γιαουρτιού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα των αυγών και του γάλακτος στο μπολ με το αλεύρι και τα τυριά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και να μας δώσουν ένα μίγμα μέτριο (ούτε πολύ ρευστό ούτε πολύ συμπαγές). Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Σε αλευρωμένη και λαδωμένη φόρμα (κατά προτίμηση στρογγυλή ή μακρόστενη), μεταφέρουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα και κάτι, το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που μπήγουμε στο κέντρο του βγαίνει στεγνό.

Επίσης...

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.