Follow us

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

ΚΡΑΜΠΛ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια μπέιμπι σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια

μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί που να λιώνει μαστιχωτά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. νιφάδες βρώμης

αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Τα μεταφέρουμε σε μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό ή τον άνηθο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το αλεύρι, το βούτυρο και τις νιφάδες και δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Πριν βάλουμε το κραμπλ, μπορούμε να ανακατέψουμε τα κολοκυθάκια με μια συσκευασία τυρί κρέμα ή να κάνουμε την ίδια συνταγή με μελιτζάνες ή ένα κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.