Follow us

Σουφλέ με Μπέικον και Αρωματικά

Η κλασική συνταγή του σουφλέ, με γεύση που δεν θα σας θυμίσει τίποτα το παραδοσιακό.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

8 φέτες ψωμί για τοστ

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή θυμάρι ή φρέσκο βασιλικό)

3 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (ή άνηθο ή δυόσμο, φρέσκο ή ξερό)

1 κ.σ. εστραγκόν ξερό

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. γραβιέρα τριμμένη

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και 2 κ.σ. για το πασπάλισμα

6 αβγά

800 ml γάλα

φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα

αλάτι, πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, μέχρι να βγάλει το λίπος του.

Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά. Σε άλλο ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τα αρωματικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και κόβουμε κάθε φέτα ψωμιού σε τρεις λωρίδες.

Στρώνουμε μια στρώση ψωμί στο ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο από το μίγμα των μυρωδικών.

Συνεχίζουμε με τυρί και μπέικον.

Επαναλαμβάνουμε με στρώση ψωμιού, τυριού, μπέικον και αρωματικών.

Τελειώνουμε με μια στρώση ψωμιού.

Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε ομοιόμορφα το ταψί.

Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε το σουφλέ για 45', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Tip

Αντί για μπέικον, μπορούμε να βάλουμε μαγειρεμένο κιμά που μας περίσσεψε, οποιοδήποτε αλλαντικό ή κοτόπουλο, βραστό ή ψητό. Στα τυριά αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι περισσεύει στο ψυγείο.

Επίσης...

Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο

Η συνταγή για ομελέτα με λουκάνικο και ντομάτα.

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.