Follow us

Φοκάτσια με Ντομάτα και Μυρωδικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη φοκάτσια με ντομάτα και μυρωδικά.

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)

¾ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

8 γρ. ξηρή μαγιά σε σκόνη

80 ml ελαιόλαδο

600 ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. δενδρολίβανο

μπόλικη λιαστή ντομάτα

1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε ½ ώρα να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 120 γρ., τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη ½ ώρα να φουσκώσουν.

Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο. Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει.

Απλώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, την παρμεζάνα και λίγο χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στο φούρνο, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (περίπου στους 250°C) για 10'-12'. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε τη φοκάτσια.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.