Follow us

Ο Πουρές του Joël Robuchon

Η συνταγή για τον κορυφαίο πουρέ πατάτας που φτιάχτηκε ποτέ, από τον θρυλικό Γάλλο σεφ.

ΠΟΥΡΕΣ ΖΟΕΛ ΡΟΜΠΟΥΣΟΝ

Υλικά

1 κιλό πατάτες, ιδανικά Yukon ή Ratte

250 γρ. παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους

250 ml γάλα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 25'.

Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, πριν τις ξεφλουδίσουμε.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας λίγο νερό στον πάτο.

Προσθέτουμε αργά το γάλα και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τις πατάτες στο μπλέντερ, ελαφρώς και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5' ώστε να φύγει η υγρασία.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας τους κύβους βουτύρου, ανακατεύοντας.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.

Tip

Αν δεν βρούμε τις εν λόγω πατάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Νάξου.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.