Follow us

Κολοκυθοανθοί στο Φούρνο με Ντομάτα

Η συνταγή για νόστιμους κολοκυθοανθούς στο φούρνο με ντομάτα.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί

λίγο ελαιόλαδο

2-3 ντομάτες ώριμες περασμένες στο ρεντέ

1 φλ. τσ. ρύζι νυχάκι (ή οτι άλλο έχετε)

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1-2 κολοκυθάκια τριμμένα

3-4 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

ζεστό νερό

δυόσμο

μαϊντανό

άνιθο

αλάτι

πιπέρι

προαιρετικά και 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τους ανθούς βγάζοντας τους στήμονες προσεχτικά από μέσα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.

Ετοιμάζουμε τις ντομάτες με το καρότο και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.

Βρέχουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και μέχρι να στεγνώσει βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι (που να χωράει όλα τα υλικά), ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ώσπου να ροδίσουν ελάχιστα.

Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά (για να μην κολλήσει) για λιγότερο από ένα λεπτό και έπειτα ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε έτοιμο με δύο ποτήρια νερό.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 3 ποτήρια νερό, σταδιακά.

Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.

Αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά περίπου 12-15 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά με ελάχιστο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας). Δεν θέλουμε το ρύζι να ψηθεί τελείως.

Αφού το αποσύρουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο βούτυρο και αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις).

Ανοίγουμε προσεχτικά τους ανθούς και βάζουμε μέσα λίγο λίγο το μείγμα (να έχει μείνει σαλτσούλα στο μείγμα) και αφού τους κλείσουμε προσεχτικά τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.