Follow us

Μελιτζάνες Teriyaki

Πώς θα φτιάξετε επικές μελιτζάνες teriyaki.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΕΡΓΙΑΚΙ

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα, περίπου 400 γρ.

4 φρ. κρεμμυδάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά τσίλι

20 γρ. ανάλατα φιστίκια

1/2 φλ. soy sauce

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε 250 ml νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή wok, σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια τη σάρκα της μελιτζάνας, τοποθετώντας τα στο τηγάνι, με τη φλούδα προς τα κάτω.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10' με το καπάκι, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος τους σε μήκος 3cm υπό γωνία και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι μαζί με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε σε δύο μπολ με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν η μελιτζάνα αρχίσει να καπνίζει, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το λευκό κρεμμυδάκι και τα φιστίκια στο τηγάνι, ανακατεύοντας τακτικά.

Μετά από 2', ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ένταση.

Γυρίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, αφού σβήσουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε προσθέτοντας το κρεμμυδάκι και την πιπεριά τσίλι που είχαμε στα μπολ με το νερό.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.