Follow us

Ελιωτή

Πώς θα φτιάξετε ελιωτή.

ΕΛΙΩΤΗ

Υλικά

830 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. μπέικιν πάουτερ

1 φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια

4 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος (το τρυφερό)

1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαϊντανό

1 κουτί σόδα (αναψυκτικό)

1 κουτί πορτοκάλι (αναψυκτικό)

1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ κόβουμε όλα τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τις ελιές.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τα 2 αναψυκτικά και αφού δημιουργήσουμε ένα μείγμα ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι.

Αδειάζουμε σε μεγάλο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά, το μείγμα και πασπαλίζουμε μεσουσάμι αν θέλουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.