Follow us

Μανιτάρια Φρικασέ

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια φρικασέ.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

1 ασπράδι

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1/2 κιλό μανιτάρια

1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, το άσπρο και το πράσινο μέρος

250 γρ. μαρούλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με χαρτί κουζίνας.

Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόβουμε τα σε κομμάτια.

Ζεματάμε τα κρεμμυδάκια και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή εστία για 30 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Χτυπάμε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού, σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά, ώσπου να πάει παντού.

Αν δεν μας αρέσει το αυγολέμονο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε ζεστό.

Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.