Follow us

Κολοκυθοανθοί Γεμιστοί

Πώς θα φτιάξετε γεμιστούς κολοκυθοανθούς.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Υλικά

25 κολοκυθοανθοί

3/4 κούπας ρύζι τύπου Καρολίνα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

από 1/4 κούπας μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο

1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη

1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ρύζι με τη ντομάτα, το κρεμμύδι, άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.

Στρώνουμε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό μας).

Κόβουμε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρούμε τα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά.

Γεμίζουμε με το μίγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους.

Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25- 30 λεπτά περίπου να μείνει με το λαδάκι του.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.