Follow us

Μελιτζάνες με Μυρωδάτη Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για μελιτζάνες με μυρωδάτη σάλτσα γιαουρτιού.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες

1 κιλό ντομάτες φρέσκες καθαρισμένες και χωρίς πολλά υγρά, πολτοποιημένες

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου

λίγο μαϊντανό

λάδι

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γρ.)

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

αρκετό φρέσκο βασιλικό ή και ξερό

λίγο λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακριές και τις βάζουμε σε λεκάνη με αλατόνερο για 1 ώρα.

Τις σουρώνουμε, τις πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλουν όλο το νερό και τις απλώνουμε στις 2 λαμαρίνες του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια τους και από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 στον αέρα και τα 2 ταψιά ή στο γκριλ το κάθε ένα ταψί για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας:

Σοτάρουμε στο τηγάνι με λάδι το σκόρδο μας και ρίχνουμε τις ντομάτες, ζάχαρη, βάζουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και προς το τέλος το βασιλικό, μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Για το γιαούρτι:Ανακατεύουμε τα γιαούρτια με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λάδι ώστε να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ λίγη σάλτσα ντομάτας, πάνω μια στρώση μελιτζάνες, τη μισή σάλτσα ντομάτας, λίγο βασιλικό, ξανά μελιτζάνες και την υπόλοιπη ντομάτα.

Καλύπτουμε το πυρέξ με το γιαούρτι που φτιάξαμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Ραντίζουμε με γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα.

Αν το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα, ακόμα καλύτερα. Όσο μένει στο ψυγείο, γίνεται πιο νόστιμο.

Στολίζουμε όμορφα την επιφάνεια του πυρέξ και σερβίρουμε.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.