Follow us

Ριζότο με Αρακά και Λεμόνι

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι τα νοστιμότερα. Όπως αυτό το ριζότο.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά

400 γρ. ρύζι καρολίνα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1.700 ml ζωμό λαχανικών από κύβο

100 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματάμε για 2'-3' τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.

Αν ο αρακάς είναι φρέσκος, θέλει περισσότερο, οπότε τον βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια αντικολλητική ανοιχτή κατσαρόλα ή σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.

Σβήνουμε με λίγο ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, αλατίζουμε ελαφρά (γιατί ο ζωμός περιέχει αλάτι), και σταδιακά, μόλις βλέπουμε ότι έχει απορροφηθεί, ρίχνουμε λίγο λίγο όλο τον ζωμό.

Μόλις το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε τον αρακά, τον δυόσμο, το τυρί, το λεμόνι και το ξύσμα.

Το σημαντικό είναι να κατεβάσουμε το ριζότο την κατάλληλη στιγμή: το ρύζι πρέπει να κρατάει ελαφρά και να μοιάζει στην όψη με πηχτή σούπα, αφού τα υγρά του θα απορροφηθούν και θα σφίξει μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.